ENEnglish version

Dezvoltare Miniera

testare cptu & dpsh in zone cu acces dificil


Descrierea proiectului

Proiectul implica proiectarea si dezvoltarea unui nou amplasament minier, in Romania. Datele de penetrare obtinute au fost folosite impreuna cu cele obtinute din forajele adiacente, pentru o mai buna intelegere litologiei, in vederea proiectarii noilor structuri miniere.

Rolul nostru

Interra Applications a fost desemnata sa efectueze investigatii geotehnice pentru a evalua conditiile din subteran, folosind tehnica de testare in-situ. Scopul acestui studiu a fost de a colecta datele rezultate in urma penetrarilor statice si dinamice cu con (CPTu si DPSH), pentru a furniza informatii suport pentru dezvoltarea ulterioara a zonei de interes.

Scopul proiectului a fost determinarea parametrilor din subsol si de a stabili adancimea pana la roca de baza. Interra Applications a folosit in acest scop un penetrometru senilat de dimensiuni mici, static/dinamic, pentru a putea accesa locatiile de interes aflate in zone cu acces foarte dificil.

Aceasta metoda sigura si eficienta a fost folosita pentru fiabilitatea si rapiditatea acesteia in colectarea de date geotehnice in zone cu acces dificil.