ENEnglish version

Linia de Metrou 5

testare cptu & dpsh


Descrierea proiectului

Proiectul a facut parte din faza de proiectare si constructie a unei noi linii de metrou in Bucuresti, Romania. Clientul a facut imbunatatiri ale solului, efectuand injectii cu ciment, pentru cresterea stabilitatii subsolului.

Misiunea noastra

Interra Applications a fost desemnata sa efectueze investigatii geotehnice in-situ pentru a evalua conditiile din subteran, folosind tehnica de testare in situ. Scopul acestui studiu a fost de a colecta datele rezultate in urma penetrarilor statice si dinamice cu con (CPTu si DPSH), pentru a furniza informatii suport pentru viitoarea etapa de proiectare.

Scopul acestui proiect a fost de a determina diferentele intre parametrii mediului imbunatatit prin injectii si mediului natural. Interra Applications a folosit in acest scop un penetrometru senilat de dimensiuni mici, static/dinamic, impreuna cu un sistem customizat de ancorare si impingere, datorate conditiilor din santier. Locatiile de penetrare au fost amplasate deasupra actualului sistem rutier, motiv pentru care a fost nevoie de saparea de santuri pentru a putea ajunge la solul natural.

Datele prelevate folosind aceasta metoda rapida si eficienta au ajutat la definirea fazei finale ale proiectului