ENEnglish version

Teste de permeabilitate

teste de permeabilitate Lugeon / Lefranc


Descrierea proiectului

Proiectul implica verificarea integritatii tamponului din beton realizat pentru inceperea forarii unor tuneluri de metrou in Bucuresti, Romania. Datele obtinute au fost folosite pentru evaluarea injectiilor din beton executate pentru stabilizarea terenului natural.

Rolul nostru

Interra Applications a fost desemnata sa efectueze investigatii geotehnice pentru a evalua conditiile din subteran, folosind tehnica de testare in-situ. Scopul acestui studiu a fost de a colecta datele rezultate in urma testelor de permeabilitate Lefranc si Lugeon, pentru a furniza informatii suport pentru inceperea forarii unor tuneluri de metrou.

Pentru executia testelor au fost efectuate o serie de foraje orizontale in tampoanele realizate, iar carotele rezultate au fost evaluate calitativ. Testele au fost executate cu ajutorul unor packere si a echipamentului specific testelor de permeabilitate.

Aceasta metoda sigura si eficienta a fost folosita pentru fiabilitatea si rapiditatea acesteia in colectarea de date geotehnice in zone cu acces dificil.